Vinkkejä opiskelijoiden lukkareihin

Tähän on koottuna erilaisia vinkkejä, mistä kaikkialta opiskelija näkee lukujärjestyksensä, voi suunnitella niitä tai jos opiskelija ei näe toteutuksen lukujärjestystä tai hän haluaa opiskella jotain muuta kuin oman ryhmänsä toteutuksia.

Huom! Jos opiskelijan pitää ilmoittautua yhteen pienryhmään, ainoastaan Tuudo näyttää pelkästään sen pienryhmän varaukset, jolle opiskelija on ilmoittautunut. Pepin kalenteri ja lukkarikone näyttävät kaikkien pienryhmien varaukset, vaikka opiskelija on ilmoittautunut vain tiettyyn pienryhmään.

Opiskelija voi piilottaa väärien pienryhmien varaukset lukkarikoneen ja Tuudon kalentereista, kun etsii haluamansa varaukset, klikkaa varausta ja klikkaa Piilota tapahtuma -painiketta. Pepin kalenterista ei voi poistaa eikä piilottaa väärien pienryhmien varauksia. Jos Pepin varaukset on synkronoitu Outlookiin, voi opiskelija poistaa väärien pienryhmien varaukset sieltä käsin.

Jos opiskelija ei muista, mihin pienryhmään hän on ilmoittautunut, hän näkee sen HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdeltä, kun katsoo sivun alalaidasta Ilmoittautumiset-valikkoa. Opiskelijan on pakko pakko valita pienryhmä ilmoittautuessaan.

Lukujärjestys ei näy

Opiskelija näkee Pepin tilavarauksissa niiden toteutusten lukujärjestykset, joille on ilmoittautunut, vaikka ilmoittautumista ei ole hyväksytty. Lukujärjestys näkyy Pepissä, mikäli toteutukselle on tehty varauksia. Lukujärjestys tulee näkyviin, kun opiskelija klikkaa tilavarauksessa Omat toteutukset -painiketta. Lukujärjestys näkyy myös Tuudossa, ja opiskelija voi synkronoida lukujärjestyksen siirtymään kuten opettajatkin.

Jos opiskelija ilmoittaa, ettei hän näe jonkun toteutuksen lukujärjestystä, tarkista nämä asiat:

• Tarkista, onko kyseiselle toteutukselle tehty lukujärjestystä.
    • Etsi toteutus Toteutukset-valikosta. Valitse Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus -valikko.
    • Jos varaukset on tehty, ne näkyvät tässä
    • Jos varauksen edessä oleva laatikko on vihreä, varaus on julkaistu ja se näkyy opiskelijoille
Toteutuksen lukujärjestykset voi tarkistaa Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus -välilehdeltä
  • Tarkista, onko lukujärjestykset julkaistu
    • Jos oikeassa yläkulmassa näkyy vihreä pallo tai kun klikkaat varausta ja statuksena lukee julkaistu, se näkyy opiskelijoille.
    • Jos varaus on Ehdotus-tilassa eli keltainen, se ei näy opiskelijoille. Ota yhteys koulutuskoordinaattoriin varauksen julkaisemiseksi.
    • Ainoastaan julkaistut varaukset näkyvät lukkarikoneessa, Tuudossa ja Outlookissa.
      • Huom! Outlookista poistettua varausta ei saa takaisin näkymään Outlookissa ellei kyseisen varauksen tekijä poista varausta Pepistä ja tee sitä sen jälkeen kokonaan uudestaan.

Opiskelijan lukujärjestyksen suunnittelu

Näillä keinoin voit etsiä opiskelijan kanssa eri ryhmien toteutusten lukujärjestyksiä.

Kun toteutuksille ilmoittautuminen alkaa, opiskelija voi etukäteen katsoa, kuinka eri toteutusten lukujärjestykset menevät. Opiskelija voi katsoa eri toteutusten lukujärjestyksiä etukäteen lukkarikoneesta

Lukkarikone

Lukkarikoneessa opiskelija voi etsiä eri toteutusten lukujärjestyksiä ja suunnitella, kuinka hän rakentaa oman lukujärjestyksensä. Lukkarikoneeseen pääsee osoitteesta lukkarit.peppi.jamk.fi tai opiskelijan työpöydän linkistä. Lukkarikone toimii myös kirjautumattomille käyttäjille, mutta ainoastaan kirjautuneet käyttäjät voivat tallentaa eri lukujärjestyksiä. Opiskelijan ohjeissa on tarkemmat ohjeet lukkarikoneen käytöstä.

Opiskelija voi lukkarikoneessa hakea pohjaksi esimerkiksi oman ryhmänsä oletuslukujärjestyksen tai ne toteutukset, joille hän on ilmoittautunut. Sen lisäksi hän voi hakea muiden alojen tai ryhmien toteutuksia niiden nimillä ja katsoa, sopivatko ne aikatauluihin. Opiskelija voi hakea toteutuksia myös hyppytuntihaulla: Esimerkiksi, jos opiskelijalla on keskiviikkoaamupäivät tyhjiä, hän voi etsiä, mitä toteutuksia tuohon aikaan on tarjolla.