Hakutoiminto

Opetussuunnitteluun kuuluvalla hakutoiminnolla voit hakea Pepistä opintojaksoja, opintokokonaisuuksia, opetussuunnitelmia, erillisiä opintokokonaisuuksia tai tarkistettavia opintojaksoja.

Kuvio 1. Opetussuunnittelun hakutoiminto
  1. Valitse päävalikosta Opetussuunnittelu, jotta Haku-näkymä aukeaa.
  2. Valitse haun kohde napsauttamalla kohteen tyyppiä. Kun valitset haun kohteen, näytölle avautuvat ne hakusanakentät, joilla voit hakea valitsemaasi kohdetta järjestelmästä.
    Voit valita haun kohteeksi:
    • Hae kaikista: Voit tehdä haun eri kohteiden suomen- ja englanninkielisistä nimistä sekä tunnuksista.
    • Opintojaksot: Voit hakea opintojaksoa tunnuksen, nimen, voimassaolon, luokittelun, tason, oppiaineen tai vastuuhenkilön perusteella. Klikkaamalla valinnan “Hae myös vanhentuneista opintojaksoista”, voit saada hakutulokseksi opintojaksoja, joiden voimassaolo on päättynyt.
    • Opetussuunnitelmat: Voit hakea opetussuunnitelmaa tunnuksen, nimen, yksikön, tyypin, tutkintonimikkeen, statuksen, aloitusvuoden, vastuuhenkilön, ryhmän, koulutusohjelman tai tutkinnon perusteella.
    • Opintokokonaisuudet: Voit hakea opintokokonaisuutta sen tunnuksen perusteella.
    • Erilliset opintokokonaisuudet: Voit hakea erillistä opintokokonaisuutta tunnisteen, ryhmän, vastuuhenkilön, voimassaolon, statuksen, tyypin, yksikön, opetuskielen, koulutusasteen, koulutusohjelman tai opetussuunnitelman perusteella.
  3. Syötä hakukenttään tai hakukenttiin tietoja, joilla haluat hakea.
  4. Napsauta Hae-painiketta.
    Hakutulokset näytetään aakkosjärjestyksessä nimen mukaan.
  5. Avaa haluamasi hakutulos listasta napsauttamalla sen tunnusta tai nimeä.

!

VINKKI: Jos haluat selata kaikkea sisältöä, jätä kaikki hakukentät tyhjiksi. Jos haluat poistaa kaikki hakuehdot, napsauta Tyhjennä-painiketta Hakuehdot-valikon alalaidassa.

!

HUOM: Hakutulokset eivät aina näytä vastaavan haku- tai valintakenttään syötettyä tekstiä, sillä haku voi kohdistua myös vaihtoehtoiseen tietoon kuten englanninkieliseen nimeen, joka ei näy hakutuloksen osumien listauksessa.

Haun tallentaminen

Kun haet opetussuunnitelmia, voit halutessasi tallentaa tekemäsi haun.

1. Tee ensin haku ja napsauta sitten Tallenna Haku -painiketta Hakuehdot-valikon alareunassa.
    Näytölle avautuu Uusi haku -ponnahdusikkuna. Ponnahdusikkunassa voit tallentaa haun jo olemassa olevaan ryhmään tai luoda uuden ryhmän, johon haku tallennetaan.
  2. Valitse tai luo ryhmä:
    a) Jos haluat valita olemassa olevan ryhmän, voit valita sen Ryhmä-alasvetovalikosta.
    b) Jos haluat luoda uuden ryhmän, syötä ryhmälle nimi Uusi Ryhmä -kentässä.
  3. Syötä haulle nimi Nimi-kenttään.
  4. Tallenna haku napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Kun olet tallentanut haun, järjestelmä näyttää vasemman palkin valikossa ryhmän, johon haku on tallennettu. Pääset tarkastelemaan listaa ryhmään tallennetuista opetussuunnitelmahauista napsauttamalla ryhmän nimeä.

Hakulistauksen linkit

Kun haet opintokokonaisuuksia tai erillisiä opintokokonaisuuksia, saat hakutuloksiin myös pääelementin (OPSin), missä ko. elementti on kiinnitettynä. Listauksessa on myös suora linkki ko. OPSiin (Kuvio 2).

Opintokokonaisuuden hakutulos
Kuvio 2. Opintokokonaisuuden hakutulos

Hakutulosnäkymään lisättävät sarakkeet

Saat lisättyä opetussuunnitelmien hakutulosnäkymään sarakkeita haluamallasi tavalla. Avaa kohta Aseta sarakkeet ja täppää haluamasi sarakkeet (Kuvio 3).

Excel-painikkeella saat opetussuunnitelmahaun hakutulokset ja niiden kaikki sarakkeet siirrettyä exceliin.

Sarakkeiden lisääminen hakutulokseen
Kuvio 3. Sarakkeiden lisääminen hakutulokseen