Lukujärjestysvarausten tekeminen

Pienryhmävaraukset

Pienryhmävarauksissa lisää kaikkiin varauksiin toteutuksen varsinainen ryhmä. Tällöin jos haluat katsoa koko ryhmän lukujärjestystä, näet samassa näkymässä eri pienryhmien varaukset ja ryhmän varausten muokkaaminen on helpompaa. Pienryhmiä ei tarvitse, jos varaus koskee kaikkia ilmoittautuneita.

Ulkopuolinen tila -varauksen tekeminen

1 Opettajien rytmitystoiveiden hyödyntäminen opetuksen varausten teossa

• Mene Suunnittelijan työpöydällä Resurssien suunnittelu ja varaus -palveluun
  • Valitse Suunnittele ja tee opetuksen varauksia
  • Etsit ja valitse opintojaksototeutus (sen mukana tulevat toteutukseen liitetyt resurssit kuten opettaja ja ryhmä).

Rytmitystoiveet näkyvät Valitse pohja -kohdassa:

Lukkarivarauksia tehdessä toteutuksen tiedot tulevat automaattisesti mukaan, myös opettajan rytmitystoiveet

Jos rytmitystoiveeseen on määritelty tietty tila, se tulee automaattisesti valituksi lomakkeelle.

Rytmitystoiveet, niiden lisätiedot sekä toiveiden varaustilanteen saa näkyviin sijoitteluikkunassa, kun klikkaa toteutuksen nimen edessä olevaa väkästä:

Toteutuksen rytmitystoiveden tilanne
  • Lisätiedot-kenttään kirjoitetun tekstin saa näkyviin, kun laitat hiiren tekstin päälle.
  • Opetuskerran kesto -kohdassa näkyy, kuinka kauan opettaja haluaa yhden kontaktin kestävän. Yhden oppitunnin kesto on 45 minuuttia.
  • Varattu (h) -kohta kertoo, montako tuntia toivotusta kestosta on varattu. Varaa tunnit aikarasterien mukaan. Esimerkiksi jos opettaja toivoo 3 oppitunnin blokissa (2h 15min), niin käytännössä aikaa varataan tunnille enemmän, kun siihen tulee mukaan myös tauko
  • Varattu (kpl) -kohta kertoo, kuinka monta kertaa kyseinen kontakti on varattu opettajan toiveen mukaan.

Voit määrittää itse, onko varausten kesto opettajan rytmitys- ja tilatoiveen mukainen vai määritätkö itse keston. Oletuksena määrität itse varauksen keston. Jos haluat muuttaa asetusta, valitse kalenterin Asetukset-painike ja ruksi kohta ”Säilytä mallipohjan mukainen kesto”. Tällöin varauksen kesto on se, jonka opettaja on rytmitys- ja tilatoiveelle määrittänyt, vaikka maalaisit kalenterista pidemmän tai lyhyemmän ajan. Tarvittaessa klikkaa Asetukset-painikkeen rattaan kuvaketta, jotta saat valikon auki.

Jos toiveessa on määritetty toiveajankohta, kalenteri siirtyy oikeaan päivämäärään. Samaten jos opettaja on määrittänyt varaukselle toistuvuuksia, ne voi valita varaukseen suoraan mukaan hyväksymällä toistuvuuden. Tämän jälkeen toistuvuutta voi muokata:

Jos rytmitykseen on määritetty toistuvuuksia, niiden hyväksymisestä kysytään
Toistuvuus hyväksytään ruksaamalla Toistuva varaus, jonka jälkeen toistuvuutta voi muokata

Kun varauksen kaikki tiedot on täydennetty ja tehty, tallenna varaus. Julkaistu-tilassa oleva varaus näkyy vasta opiskelijoille.

2. Lukujärjestysten teko rytmitystoiveiden avulla

Kun olet valinnut rytmityspohjan, rytmityspohjan tiedot täydentyvät vihreään laatikkoon