Ajoitussuunnitelmat

Ajoitussuunnitelman luominen

Voit lisätä OPSille ajoitussuunnitelman, joka on suunnitelma siitä, milloin opetus aiotaan järjestetään. Yhteen OPSiin voidaan lisätä useita ajoitussuunnitelmia. JAMKissa tutkinto-ohjelmille luodaan yksi rakenne, johon voidaan linkittää useita ajoitussuunnitelmia, esimerkiksi päivä- ja monimuotototeutuksille omansa.

Ajoitussuunnitelma lisätään seuraavasti:

1. Valitse päävalikosta Opetussuunnittelu > Opetussuunnitelmat.
  2. Hae OPS ja avaa se. Lisätietoja: Hakutoiminto.
  3. Valitse Ajoitussuunnitelmat valikosta.
  4. Napsauta Lisää ajoitussuunnitelma -painiketta.
    Näytölle avautuu Lisää ajoitussuunnitelma -ponnahdusikkuna, johon voit syöttää uuden ajoitussuunnitelman tiedot. Ks. ajoituksen tyyppi alta.
  5. Nimeä ajoitussuunnitelma, esim. päivätoteutus, monimuotototeutus tai päivä- ja monimuotototeutus. Jos teet ajoitussuunnitelman opintopoluittain, voit nimetä ne opintopolkujen mukaan.
  6. Valitse myös ajoituksen tyyppi (ks. ohje alla), aloituslukuvuosi, aloituslukukausi ja mahdollinen opintopolku, jota ajoitussuunnitelma koskee. Voit myös lisätä ajoitussuunnitelmalle tarvittaessa ryhmän, jolle ajoitus on suunnattu.

Ajoituksen tyypit

Ajoituksella on kolme eri tyyppiä:

• Karkea ajoitus: järjestelmä jakaa automaattisesti opintojakson kokonaislaajuuden tasan valittujen sarakkeiden (lukuvuodet, lukukaudet tai periodit) kesken.
  • Tarkka ajoitus: voit itse kirjoittaa opintopisteet sarakkeiden soluihin.
  • Yksinkertainen ajoitus: voit valita napsauttamalla sarakkeen solun, johon haluat opintojakson kaikkien opintopisteiden kuuluvan (vain yksi sarake on mahdollinen).

Jamkissa ajoitussuunnitelmien tyyppinä käytetään tarkkaa ajoitusta.

Tallenna tiedot napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Ajoitussuunnitelman muokkaaminen

Voit muokata opetussuunnitelmaan lisätyn ajoitussuunnitelman nimeä, määrittää ryhmät ja vaihtaa ajoituksen tyypin, aloituslukuvuoden ja -lukukauden sekä opintopolun.

1. Valitse päävalikosta Opetussuunnittelu > Opetussuunnitelmat.
  2. Hae OPS. Lisätietoja: Hakutoiminto.
  3. Napsauta OPSin nimeä tai tunnusta.
    Näytölle avautuu OPSin kuvaus.
  4. Valitse valikosta Ajoitussuunnitelmat.
    Järjestelmä listaa OPSiin lisätyt ajoitussuunnitelmat.
  5. Valitse ajoitussuunnitelma.
    Näytölle avautuu ajoitussuunnitelmataulukko.
    HUOMIO
    Jos muutat ajoitussuunnitelmataulukon tietoja, tekemäsi muutokset tallentuvat automaattisesti!
  6. Napsauta Muokkaa -painiketta.
    Järjestelmä avaa Muokkaa ajoitussuunnitelmaa -ponnahdusikkunan, jossa voit muuttaa ajoitussuunnitelman määrityksiä.
  7. Muokkaa, lisää tai poista tietoja. Ajoitussuunnitelman nimi suomeksi ja ajoituksen tyyppi ovat pakollisia tietoja. Lisätietoja ajoituksen tyypeistä: Ajoitussuunnitelman luominen.
  8. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, napsauta Tallenna-painiketta.
    Järjestelmä tallentaa määritykset ja sulkee Muokkaa ajoitussuunnitelmaa -ponnahdusikkunan.