Opiskeluoikeushaku

Opiskeluoikeushaulla voi hakea yhden tai useamman opiskelijan valitsemillasi hakuehdoilla. Hakutyökaluja ovat pikahaku, perushaku ja rakenteinen haku. Hakuja on mahdollista myös tallentaa.

Opiskeluoikeushaussa haettavaa nimeä voi lyhentää *-merkillä. Esim. sukunimikentässä Aalto* hakee kaikki Aalto-alkuiset sukunimet (Aalto, Aaltonen, Aaltojärvi, Meri-Aalto,…)

Perushaku ja haun tallennus

Opiskeluoikeushaku löytyy työpöydän ylänavigaatiosta opiskelijat -valikon alta. Haulla voit hakea opiskelijoita tai opiskeluoikeuksia käyttämällä hakuehtoina esimerkiksi opiskelijoiden perustietoja, opiskelutietoja tai läsnäolo- ja opiskeluajan tietoja. Jos haluat hakea myös valmistuneiden, eronneiden tai erotettujen opiskelijoiden tietoja, laita rasti kenttään Hae myös ei-aktiivisia opiskelijoita.

Perushaku ja haun tallennus:

1. Valitse ylänavigaatiosta Opiskelijat -> Opiskeluoikeushaku
  2. Kirjoita haluamasi hakuehto tai -ehdot. Hakuehdot on jaoteltu henkilöön, opiskelutietoihin sekä läsnäolo- ja opiskeluaikoihin liittyviin hakuehtoihin
  3. Valitse Hae
  4. Hakutuloslistaus näytetään hakuehtojen alapuolella
  5. Halutessasi tallentaa tekemäsi haun, valitse Tallenna haku
  6. Tallennettu haku on löydettävissä vasemmasta navigaatiosta kohdasta Omat haut
Kuva opiskeluoikeushausta ja hakuehdoista

Rakenteinen haku ja haun tallennus

Rakenteisen haun avulla voit yhdistää haluamiasi hakuja yhdeksi hauksi. Voit siis hakea esimerkiksi kaikki liiketalouden koulutus- tai tutkinto-ohjelmassa opiskelevat monimuoto-opiskelijat, joiden opiskeluoikeus päättyy 31.07. Jos hakutuloksiin halutaan mukaan myös valmistuneet tai eronneet opiskelijat, laita rasti kenttään Hae myös ei-aktiivisia opiskelijoita.

1. Valitse vasemmasta navigaatiosta Rakenteinen haku
  2. Valitse Lisää kenttä
  3. Valitse rajaustyyppi ja rajausvalinta sekä rajaustyyppiin liittyvä mahdollinen lisätieto
  4. Tee haluamasi määrä rajauksia
    • Poista rivi valitsemalla oikeasta reunasta x-ikoni
  5. Voit halutessasi yhdistää hakuehtoja. Esimerkiksi voit tehdä haun, joka hakee kaikki liiketalouden tutkinto-ohjelmassa opiskelevat opiskelijat, joiden opiskeluoikeusaika päättyy 31.12. TAI 31.07.
    • Valitse rivin oikeasta reunasta v-ikoni
    • Yhdistä hakuehdot painamalla Yhdistä valitut (JA) tai Yhdistä valitut (TAI)
  6. Valitse Hae
  7. Halutessasi tallentaa tekemäsi haun, valitse Tallenna haku
  8. Tallennettu haku on löydettävissä vasemmasta navigaatiosta kohdasta Rakenteiset haut
Kuva opettajan työpöydän opiskeluoikeushaun rakenteisesta hausta

Kuva opiskeluoikeushaun rakenteisen haun hakuehdoista jossa haetaan liiketalouden monimuodon opiskelijoita joiden opiskeluaika päättyy

Kuva tehdyn rakenteisen haun nimeämisestä, ryhmittelystä ja tallennuksesta

Kuva käyttäjän tallentamasta rakenteisesta hausta

Tallennettujen hakujen muokkaus ja poisto

Tallennetut haut voi poistaa valitsemalla jakoavain -kuvakkeen, joka löytyy omat haut tai rakenteiset haut kohdan oikealta puolelta.
Samasta valikosta voi vaihtaa sen ryhmää tai muokata haun nimeä.

Tallennetun haun poisto, ryhmän vaihtaminen ja nimen muokkaus:

1. Valitse vasemmasta navigaatiosta jakoavain -kuvake omat haut tai rakenteinen haku oikealta puolelta
  2. Tämän jälkeen Peppi avaa ikkunan, jossa voi poistaa haun, vaihtaa ryhmää tai muokata sen nimeä:
    • Tallennetun haun voi poistaa valitsemalla ruudun ”Poista” ja painamalla Tallenna –nappulaa
    • Tallennetun haun ryhmää voi vaihtaa toiseen jo olemassa olevaan ryhmään valitsemalla ryhmän alasvetovalikosta
      Olemassa olevan ryhmän tulee olla saman haun alla eli omat haut tai rakenteiset haut. Tämän jälkeen paina Tallenna -nappulaa
    • Tallennetun haun nimeä voi muuttaa kirjoittamalla uuden nimen “Nimi” -kenttään. Tämän jälkeen paina Tallenna –nappulaa
Kuva tallennetun opiskeluoikeushaun jakoavain -kuvakkeesta, jonka kautta voidaan poistaa tai muokata tallennettua hakua

Kuva tallennetun opiskeluoikeushaun muokkaus -valikosta, jossa voi poistaa, muokata tai siirtää haun

Tallennetun haun päivittäminen ja kopiointi

Tallennettuja hakuja voi päivittää tai kopioida uuden haun pohjaksi. Hakujen päivittäminen ja kopioiminen tapahtuu valitsemalla kyseinen haku ja muokkaamalla hakuehtoja. Hakuehtojen muokkauksen jälkeen voit tallentaa haun vanhan haun päälle tai uutena hakuna jolloin vanhan haku jää voimaan.

1. Valitse vasemmasta navigaatiosta haluamasi tallennettu haku. Tallennettu haku avautuu sivulle
  2. Tämän jälkeen voit päivittää hakuehtoja
  3. Kun hakuehdot on päivitetty, paina Tallenna haku -nappulaa
    • Jos haluat päivittää vanhan haun: Tallenna haku samalla nimellä ja samaan ryhmään kuin alkuperäinen
    • Jos kopioida vanhan haun uudeksi hauksi (ja jättää vanhan voimaan): Tallenna haku eri nimellä ja/tai eri ryhmään
    • Mikäli valitset jo olemassa olevan ryhmän ja kirjoitat uuden ryhmän nimen, tallentuu haku molempiin
  4. Hakusi on nyt päivitetty uusilla hakuehdoilla tai uutena hakuna

Tallennetun perus- tai rakenteisen haun jakaminen

Voit halutessasi jakaa tekemäsi perus- tai rakenteisen haun toiselle käyttäjälle

1. Paina Jaa hakuja -painiketta sivun vasemmasta reunasta.
  2. Etsi jaettavat haut käyttämällä Haut -kenttää. Voit jakaa useita eri hakuja samalla kertaa.
  3. Etsi henkilö, jolle haluat jakaa haut käyttämällä Henkilöt -kenttää.
  4. Paina Jaa -painiketta.