HOPSin ohjaus

HOPS-ohjaus -toiminto löytyy korkeakoulupalveluiden työpöydältä sekä opettajan työpöydältä. HOPS-ohjauksen avulla voidaan tarkastella ja muokata opiskelijoiden henkilökohtaisia opintosuunnitelmia. HOPSiin liittyvää viestintää voidaan käydä tämän toiminnon avulla.

Käyttäjä näkee ryhmät, joihin hänet on kiinnitetty ohjaajaksi. Hän voi myös luoda ja hallinnoida omia ryhmiä. HOPS-ohjauksen ryhmä -toiminnolla voidaan antaa koko ryhmälle tehtäviä, tarkastella ryhmän opintojen etenemistä, hyväksyä tai alustaa ryhmän HOPSit sekä käydä viestintää ryhmän opiskelijoiden kanssa.

Käyttäjän omat ohjattavat opiskelijat näkyvät HOPS-ohjauksen Yhteenveto -sivulta. Jos käyttäjä on kiinnitetty ryhmälle ohjaajaksi niin silloin ohjattavat opiskelijat ja ryhmät näkyvät HOPS-ryhmäni alta. Käyttäjä voi myös luoda omia HOPS-ryhmiä Omat ryhmät otsikon alta painamalla Lisää oma ryhmä. Käyttäjän luomat Omat ryhmät näkyvät Omat ryhmät -otsikon alla.

Kuva HOPS-ohjaus -valikon ryhmien luomisesta ja hallinnoinnista

Voit valita näytetäänkö Vain aktiiviset -opiskelijat vai kaikki opiskelijat. Kaikki opiskelijat vaihtoehto näyttää myös valmistuneet ja keskeyttäneet opiskelijat. Valinta löytyy sivun oikeasta reunasta. Sivulla näytettäviä sarakkeita voit hallinnoida Sarakkeet -pudotusvalikon kautta.

Kuva HOPS-ohjaus näkymän personointi -valikoista

Oman ryhmän lisääminen

Oman ryhmän lisääminen onnistuu valitsemalla vasemmasta navigaatiosta lisää ryhmä.

• Valitse Lisää ryhmä
  • Anna ryhmälle Nimi.
    • Nimi näkyy ryhmän sivun otsikkona
  • Anna ryhmälle Koodi.
    • Koodi näkyy vasemmassa navigaatiossa
  • Halutessasi voit kirjoittaa ryhmälle Kuvauksen.
    • Kuvaus näkyy ryhmän kuvaus -välilehdellä
  • Paina Tallenna

Ryhmän koodi tulee näkyviin vasempaan navigaatioon ja sitä painamalla pääsee ryhmän sivulle. Tätä kautta voit liittää ryhmään opiskelijoita.

Kuva käyttäjän luomasta HOPS-ohjauksen ryhmästä

HOPS-ohjauksen välilehdet

HOPS-ohjaus sivulla on välilehtiä joiden alta voidaan tarkastella ja käsitellä ohjattavien opiskelijoiden ja ryhmien tietoja. Yhteenveto -sivulla on näkyvissä vain Opiskelijat ja Tapahtumat -välilehdet. Ryhmät -sivuilla on näkyvissä kaikki alla olevat välilehdet.

Kuva HOPS-ohjaus sivun välilehdistä