UKK

Huomioita Pepin päivityksessä tulleista virheistä, jotka korjaantuvat seuraavissa versioissa.

Lisäksi tähän on listattu päivityksen myötä tulleita uusia ominaisuuksia.

Päivityksessä tulleita uusia ominaisuuksia

Opetussuunnittelun hakutoiminto

Voit hakea opintojaksoja käyttämällä Luokittelu-hakuehtoa. Näin voit hakea esim. kaikki ne opintojaksot, joihin on “tägätty” Avoin AMK eli opintojaksot, joita tarjotaan avoimeen. Luokittelu-tageja ovat: Avoin AMK, CampusOnline, EduFutura ja ExchangeStudent. Lisätietoa hakutoiminnosta löytyy Peppi-ohjeista.

Ilmoittautumiset

Jos toteutuksella on pienryhmiä, opiskelijan on ilmoittautumisen yhteydessä pakko ilmoittautua myös pienryhmään. Opiskelijat pitää hyväksyä pienryhmiin. Lisätietoa pienryhmien ilmoittautumisten käsittelystä on täällä.

HOPS

HOPSin Ilmoittautumiset-välilehden listaus on jaettu kolmeen osaan näkymän selkeyttämiseksi. Lisäksi toteutuksen voimassaoloajalle on lisätty oma sarake ja kaikkien sarakkeiden otsikoihin on lisätty järjestelytoiminto.

Henkilökunnan työpöytien näkymään on lisätty mahdollisuus valita mitkä sarakkeet ovat näkyvissä HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdellä.

Opinnon status näkyy Ilmoittautumiset-osioissa samalla tavalla kuin HOPSin Tarkastelu-välilehdellä. Myös ristiinopiskeluun liittyvät statukset on huomioitu.

Arviointi

Toteutusten arviointi -näkymään on suurilla toteutuksilla lisätty sivutus -toiminnallisuus. Käyttäjän on mahdollista säätää sivutuksen kokoa (50. 100, 200 tai 500 opiskelijaa per sivu) ja siirtyä eri sivuille.

Toteutuksen automaattiviestit

Opettajan on jatkossa mahdollista lisätä toteutuskohtaisesti automaattisia lähteviä viestejä. Opettaja voi valita lähtevätkö sähköpostiviestit heti opiskelijan ilmoittautuessa toteutukselle ja/tai vasta ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen. Viestit lähetetään ensisijaisesti Jamkin sähköpostiosoitteeseen ja tämän puuttuessa opiskelijan henkilökohtaiseen sähköpostiin.

Viestit tulee lisätä ennen toteutuksen ilmoittautumisajan alkua. Viestiä ei voi enää muokata toteutuksen ilmoittautumisajan alkamisen jälkeen. Viestiin ei pysty lisäämään liitteitä, mutta linkkien lisääminen on mahdollista. Tarkemmat ohjeet automaattiviestien luomiseen.

Tiedossa olevia virheitä

HOPS

HOPS-hyväksynnän viimeistely. Kun HOPS hyväksytään niin se ei enää automattisesti siirry uudelle luonnos -tilassa olevalle HOPSille. HOPSin hyväksyjän tulee vaihtaa HOPSin versio manuaalisesti hyväksynnän jälkeen, jotta pääsee itse muokkaamaan ja katselemaan luonnos -tilassa olevaa HOPSia. Tämä virhe tullaan korjaamaan seuraavassa päivityksessä. Jos et pysty muokkaamaan HOPSia niin kannattaa siis tarkistaa, että käsittelet luonnos -tilassa olevaa HOPSia.

Resurssien suunnittelu ja varaus

Vapaan ajan haussa Toiminto-painike aukeaa, kun klikkaa painiketta ratas-kuvakkeen kohdalta. Lisätietoa kalentereiden asetuksista täällä.

Varausten listaus ja massahallinta näyttää oletuksena vain 10 ensimmäistä hakutulosta, vaikka tuloksia on enemmän. Valinnan määrän saa muutettua pudotusvalikosta, niin saa muutettua kaikki varaukset kerralla, jos niitä on enemmän kuin 10. Lisätietoa varausten listauksesta ja massahallinnasta täällä.

Järjestelmävirhe välähtää AHOT-toiminnossa

Kun hyväksilukuhakemuksen käsittelijä on viemässä hyväksilukumerkintää opiskelijan opintosuorituksiin ja klikkaa viimeisessä ikkunassa Tallenna, AHOT antaa järjestelmävirheen. Suoritus kuitenkin menee opintosuorituksiin eli virhe on aiheeton.