Raporttinäkymä

Tämä näkymä toimii karkean lukujärjestyssuunnittelun näkymänä. Näkymä on tarkoitettu suunnittelijoille, jotka tekevät useiden opettajien/ryhmien lukujärjestyksiä eli ns. “heavy-usereille”. Näkymän kautta saa laajemman käsityksen siitä, missä vaiheessa esim. koulutusohjelman lukkarisuunnittelu on. Samalla käyttäjä näkee, mille toteutukselle on vielä tekemättä varauksia (tieto perustuu toteutuksille annettuihin rytmitys- ja tilatoiveisiin ja jo tehtyihin vastaaviin varauksiin). Voit myös suunnitella toteutuksille karkean tason jaksotuksia eli jakaa toteutuksen ajoitukset esimerkiksi luentoihin ja harjoituksiin/labroihin ja asettaa näille kestot, määrät ja tilatoiveet. Tätä karkeaa suunnittelua hyödynnetään suoraan Suunnittele ja tee opetuksen varauksia -palvelussa. Rytmitys- ja tilatoiveista voit lukea tarkemmin täältä.

Kuva raporttinäkymän etusivusta

Raportti muodostuu täyttämällä hakuehdot (vähintään 1) ja klikkaamalla Hae-painiketta.

Näkymä toimii näin:

• Hae toteutuslista eli listaa kaikki ne toteutukset, joiden lukujärjestykset ovat vastuullasi.
  • Hakulistassa näkyy nyt kaikkien valitsemiesi toteutusten yhteenveto eli sijoittelutilanteen toiveet versus jo sijoitetut varaukset.
  • Saat tarkempia toteutuskohtaisia tietoja klikkaamalla toteutuksen nimen vieressä olevaa nuolta.

Raporttinäkymän kentät. Kuvassa on haettu kaksi toteutusta, joista alemman toteutuksen tiedot avattu näkyviin klikkaamalla toteutuksen nimen vieressä olevaa nuolta:

Kuva raporttinäkymän hakutuloksista

Avatun toteutuksen tiedoissa näkyy opettajan rytmitys ja tilatoiveet kyseiselle toteutukselle.

Toteutuksen koodin perässä olevasta huutomerkistä pääset katsomaan toteutuksen tehtäviä ja opettajakiinnityksiä.

Voit muokata ja poistaa jo tehtyjä rytmitys ja tilatoiveita. Kun viet hiiren haluamasi rytmitystoiveen riville, riville tulee näkyviin muokkaus- ja poistonapit:

Kuva rytmitys- ja tilatoiveen muokkaus- ja poisto-napeista

Opetuksen tilatarpeen lisäys

Tässä näkymässä suunnittelija voi itse lisätä toteutukselle uusia suunnittelurivejä (= tilatarpeita). Tämä tapahtuu painamalla oikean toteutuksen kohdalla vihreää +-painiketta (toteutus tulee olla avattuna kuten kuvassa, jossa nappi on näkyvissä).

+ -napista painamalla aukeaa uusi ikkuna, jonka kentät täytetään:

Kuva ikkunasta, johon lisätään toteutukselle uusia tilatoiveita
  • Prioriteetilla suunnittelija voi hahmottaa paremmin mitkä toteutukset jaksotukset kannattaa sijoitella ensin kalenteriin
    Nimi esim. harjoitukset, luennot.
  • Opettajat, kenttään kyseisten tuntien opettajat (jos esim. labraa pitää eri henkilö kuin luentoja)
  • Ryhmillä määritetään opetukseen tiettyyn ryhmään kuuluvana.
  • Alkaa-päättyy koskee nimenomaan näiden tuntien alkamis-/päättymispäivää eli jos halutaan esim. että ensimmäiset 3 viikkoa luentoja ja sen jälkeen 3 viikkoa harjoituksia
  • Opetuskertojen lukumäärä näille tunneille.
  • Opetuskerran kesto tarkoittaa yhden luennon kestoa, joka määritetään alasvetovalikosta.
  • Pienryhmillä voidaan jaotella toteutuksen sisällä esim labrat useammalle toteutuksen sisällä olevalle pienryhmälle eli esim labraryhmä1 ja labraryhmä2, näille voidaan tehdä omat jaksotustoiveet
  • Tilatyyppi (auditorio, harjoitustila, atk-luokka) on tärkeä tieto tilavarauksen tekijälle.
  • Tilatoive on tarkka tilatoive eli haluttu luokkatila. Näkyviin tulee oma suosikkilistasi mutta voit hakea minkä tahansa tilan tähän kirjoittamalla tilan nimen tai tunnuksen.
  • Välineet
  • Lisätiedot varauksen tekijälle.

Tekemäsi varaukset tulevat näkyviin suunnitteluriveille (harjoitukset, Luennot, Muu tyyppi).

Voit siirtyä Suunnittele ja tee opetuksen varauksia -toimintoon klikkaamalla toteutuksen nimen vieressä olevaa kalenteri-ikonia. Tämä näkymä jää taustalle auki toiseen selainikkunaan, joten voit käyttää tätä näkymää samanaikaisesti kun teet varauksia toteutuksille (toimii parhaiten jos sinulla on kaksi näyttöä käytössäsi, toisessa näytössä raporttinäkymä ja toisessa Suunnittele ja tee opetuksen varauksia- näkymä).