Opiskeluoikeustietojen tarkastelu

Opiskeluoikeustietojen tarkastelu tehdään hakemalla ensin opiskelija tai hänen opiskeluoikeutensa. Voit tarkastella opiskeluoikeuden opiskelutietoja, läsnäolotietoja, opiskeluoikeuden lisätietoja, HOPSin tietoja, opiskelijan opintosuorituksia ja KV-liikkuvuuteen liittyviä tietoja.

Yksittäisen opiskeluoikeuden tietojen tarkastelu

Hae ensin opiskelija tai opiskeluoikeus käyttämällä hakutoimintoa:

1. Tee opiskelijahaku haluamallasi tavalla (ks. Opiskeluoikeushaku)
  2. Valitse hakutuloksista haluamasi opiskelija
    • Klikkaamalla opiskelijan nimen kohdalta palvelu ohjautuu automaattisesti henkilötietonäkymään
    • Klikkaamalla opiskelijanumeron kohdalta palvelu ohjautuu automaattisesti kyseisen opiskeluoikeuden näkymään

Kun olet hakenut haluamasi opiskelijan ja siirtynyt opiskelijan tietoihin, pääset vasemmanpuoleisesta navigaatiosta muokkaamaan opiskeluoikeuden tietoja.

Kuva opiskelijan opiskeluoikeuden navigaatiosta opiskeluoikeushaun jälkeen.

Opiskeluoikeuden valinta yksittäisen opiskelijan näkymässä

Mikäli opiskelijalla on useampi kuin yksi opiskeluoikeus, muut opiskeluoikeudet saadaan näkyviin klikkaamalla opiskelijan nimen alapuolella olevaa nuolisymbolia

Kuva opiskelijan opiskeluoikeuden valinnasta käyttäen nuolesta tulevaa pudotusvalikkoa

Opiskelutiedot

Valitse vasemmasta navigaatiosta Opiskelutiedot

Opiskelutiedoissa on tarkasteltavissa opiskeluoikeudelle tallennetut tiedot

Kuva opiskeluoikeuden opiskelutiedot -valikon painikkeista

Toiminnot-painike

Kuva opiskeluoikeuden opiskelutiedot -valikon toiminnot -painikkeesta

Aseta ryhmät

• Valitse Aseta ryhmät
  • Hae ryhmä/ryhmät hakukenttää käyttäen
  • Tallenna
Kuva opiskeluoikeuden opiskelutietojen toiminnot-valikon aseta ryhmät -toiminnosta

Ryhmän voi poistaa painamalla X -merkkiä ennen poistettavan ryhmän nimeä. Opiskeluoikeuteen voi liittyä useita ryhmiä.

Lisää ohjaaja

• Valitse Lisää ohjaaja
  • Valitse ohjaajan tyyppi alasvetovalikosta, esimerkiksi:
    • Opettajatutor
    • Opinto-ohjaaja
    • Opintoasiainkoordinaattori
  • Valitse henkilö hakukenttää käyttäen
  • Tallenna

Ohjaajan voi lisätä myös kohdasta ohjaajat. Ohjaajan voi poistaa rivin oikeassa reunassa olevan valikon kautta.

Kuva opiskeluoikeuden opiskelutietojen ohjaajan lisäyksestä ja poistosta

Opiskeluoikeuden massamuokkauksella on mahdollista tehdä muutoksia ohjaajiin usealle opiskelijalle saman aikaisesti.

Pätevyys

Pätevyydet -otsikon alta näet jos opiskeluoikeuteen on lisätty pätevyyksiä. Pätevyyksiä voivat olla esimerkiksi kätilö-opiskelijalle lisätty sairaanhoitajan pätevyys.

Tarkenne

Tarkenteet -otsikon alta näet jos opiskeluoikeuteen on lisätty tarkenteita.

Todistusmerkintä (käytännössä kielilauseke)

Todistusmerkinnät ovat yleensä kielilausekkeita tai esimerkiksi Sosiaali- ja terveysalalla lakiin perustuvia erillisiä merkintöjä. Kielilausekkeen todistusmerkintä näkyy punaisella siihen saakka kunnes se on arvioitu.

Henkilökohtainen todistusmerkintä (avoin kenttä)

Henkilökohtaisen todistusmerkinnät ovat opiskeluoikeudelle lisättyjä merkintöjä, jotka tulevat näkyviin tutkintotodistukseen.

Raportit-painike

• Valitse raportit -painike (jos et näe jotain raporttia, sen ajo on estetty käyttäjäprofiililtasi)
  • Valitse haluamasi raportin tiedostomuoto (esim. pdf, rtf)
  • Täydennä raportin muodostamiseksi tarvittavat kentät (raportista riippuen mm. allekirjoittaja, hetu näkyvyys, lisätiedot)
  • Aja raportti
Kuva opiskeluoikeuden opiskelutietojen raportit -painikkeesta

Läsnäolotiedot

Valitse vasemmasta navigaatiosta Läsnäolotiedot

Näkymässä on tarkasteltavissa opiskelijan läsnäolohistoria sekä Yhteenveto-laatikossa läsnäolojen summatiedot

Opiskeluoikeuden lisätiedot

Valitse vasemmasta navigaatiosta Opiskeluoikeuden lisätiedot

Opiskeluoikeuden lisätiedoista voidaan tarkastella opiskeluoikeuteen liittyviä huomioita, taustayhteisöjä, koulutuspäivärahamerkintöjä sekä siirto-opiskelijaan liittyviä tietoja.

Huomiot

Huomiot -välilehdellä näkyvät opiskeluoikeuteen liittyvät huomiot esimerkiksi jos opiskelija on kaksoistutkinto -opiskelija, vaihtanut tutkinto-ohjelmaa sisäisesti ja samoin musiikin instrumentti -kiinnitykset näkyvät täällä.

Taustayhteisö

Opiskeluoikeudella voi olla vain yksi taustayhteisö. Tämä toiminto ei ole tällä hetkellä käytössä.

Koulutuspäivärahamerkinnät

Opiskeluoikeudelle voidaan syöttää useita eri koulutuspäivärahamerkintöjä. Tämä toiminto ei ole tällä hetkellä käytössä.

Siirto-opiskelija

Siirto-opiskelijat välilehdellä näkyy tiedot mistä korkeakoulusta opiskelija on siirtynyt, milloin opiskelija on siirtynyt ja kuinka paljon hän on käyttänyt läsnä- ja poissaololukukausia edellisessä korkeakoulussa. Voit siirtyä läsnäolotietoihin painamalla muokkaa -linkkiä. Siirron kirjauksen yhteydessä on voitu kirjoittaa siirtoon liittyviä huomioita.

Kuva opiskeluoikeuden lisätiedoissa olevasta siirto-opiskelijat -välilehdestä

HOPS

Valitse vasemmasta navigaatiosta HOPS. Voit siirtyä opiskelijan HOPSiin painamalla Siirry HOPSiin, tämä vaatii opettajatutorin tai vastaavan oikeudet.

Opiskeluoikeudesta löytyvän HOPS -valikon kautta voidaan asettaa opiskelijalle merkintä valmistumishalukkuudesta, vahvistaa valmistumistiedot ja alustaa opiskelijalle HOPS opetussuunnitelman pohjalta.

Valmistumishalukkuuden asettaminen

Tämä toiminto ei ole meillä käytössä! Todistushakemus tehdään sähköisen asioinnin kautta jolloin valmistumishalukkuuden asettaminen ei vielä riitä todistuksen hakemiseen. Opiskelijan tulee siis tämän lisäksi täyttää sähköinen hakemus.

Valmistumistietojen vahvistaminen

• Valitse kohta Olen tarkastanut opiskeluoikeuden tiedot valmistumista varten.
  • Klikkaa avautuvassa ikkunassa Tiedot tarkistettu.
  • Tämän jälkeen tiedot on tarkastettu ja siitä tulee merkintä sivulle.

Valmistumistietojen vahvistus -merkinnän voi poistaa rivin oikeasta reunasta poista merkintä. Merkintä estää opiskelijan HOPSin muokkaamisen.

Kuva opiskeluoikeuden HOPS-valikon valmistumistietojen vahvistuksesta

HOPSin alustus

• Alusta HOPS uudelleen (tämä valinta tulee näkyviin, mikäli OPSia ei ole asetettu opiskeluoikeudelle aiemmin)
    • Voit tarvittaessa valita Opintopolun (ei pakollinen)
    • Valitse Oletusajoitussuunnitelma
  • Siirry HOPSiin -painikkeesta pääsee opiskelijan HOPSiin.

Opiskelijan HOPS

Siirry HOPSiin painikkeesta siirryt opiskelijan HOPSiin. Tämä vaatii opettajatutorin tai vastaavan oikeudet.

Opiskelijalla pitää olla opetussuunnitelma kiinnitettynä opiskeluoikeuteen ja sen pohjalta alustettu HOPS jotta Siirry HOPSiin -painike on valittavissa. Jos opiskelijalla ei ole HOPSia, hän ei pysty ilmoittautumaan opintojaksoille.

Opintosuoritukset

Valitse vasemmasta navigaatiosta Opintosuoritukset
Näet opiskelijan suorittamat opinnot, suoritetun opintopistelaajuuden sekä opintojen keskiarvon. Saat näkyviin hylätyt ja keskeneräiset suoritukset klikkaamalla ruksin kohtaan Näytä hylätyt ja keskeneräiset. Sarakkeet -painikkeen alta voit lisätä tai poistaa sivulla näkyviä sarakkeita.

Jos et näe tai pysty muokkaamaan jotain seuraavista tiedoista, tiedon muokkaus on estetty käyttäjäprofiililtasi.

Laatikon oikealla puolella näkyy lukon kuva joka kertoo onko suoritukset lukittu (=ei voi muokata) tai lukitsematta (=voi muokata). Opintosuoritukset menevät lukkoon esimerkiksi valmistumisen yhteydessä.

Kuva opiskeluoikeuden opintosuoritusten poistamisesta raportoinnista

Muokkaa suoritusta (Oikeus toimintoon on rajattu)

• Valitse suoritus rivin päästä Toiminnot
  • Valitse haluamasi toiminto eli muokkaa
  • Muokkaa tarvittavia tietoja
  • Valitse Tallenna HUOM! Oikeus toimintoon on rajattu

Opintosuoritukset -sivulla näkyvät opiskeluoikeuteen liittyvät opinnäytetyöt, todistusmerkinnät ja henkilökohtaiset todistusmerkinnät. Todistusmerkinnöistä ja henkilökohtaisista todistusmerkinnöistä on kerrottu enemmän kohdassa opiskelutiedot.

Opinnäytetyön kirjaus ja arviointi

Opinnäytetyön kirjaus ja arviointi tulevat muuttumaan Wihi-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä. Ennen Wihi-järjestelmän käyttöönottoa opinnäytetyöt kirjataan joko opiskeluoikeuden opintosuoritusten kautta tai opiskelijan HOPSin kautta. Opinnäytetyöhön liittyvät muut tiedot voi kirjata ennakkoon lukuun ottamatta arvosanaa.

KV-liikkuvuus

Tämä osuus täydentyy myöhemmin kun MobilityOnlinen ja Pepin välinen yhteys saadaan käyttöön.

Opiskeluoikeusjaksot

Tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeuteen tiettynä ajanjaksona liittyviä tietoja kutsutaan opiskeluoikeusjaksoiksi. Uusi opiskeluoikeusjakso muodostuu esimerkiksi tutkinto-ohjelman vaihtamisen yhteydessä. Jaksot näkyvät opiskeluoikeuden tiedoissa uudella Opiskeluoikeusjaksot-välilehdellä. Välilehti näkyy vain käyttäjille, joilla on opiskeluoikeusjaksojen lukuoikeus.

Opiskeluoikeusjaksot-välilehdellä on lista opiskeluoikeusjaksoista uusimmasta vanhimpaan. Näkymässä on opiskeluoikeusjaksoittain aikaväli, jolloin jakso on ollut voimassa. Voit tarkastella kyseisellä aikavälillä voimassa olleita opiskeluoikeusjaksotietoja.