Ilmoittautumiset

Ilmoittautumispalvelussa opettaja hyväksyy tai hylkää opiskelijoiden ilmoittautumiset toteutuksille. Mikäli opiskelija on hyväksytty toteutukselle mutta ei kuitenkaan osallistu sille, merkitään opiskelija hylätyksi toteukselta. Tämä merkintä poistaa opiskelijan myös Moodlesta. Mikäli opiskelija on suorittanut osan toteutusta ja jättää sen kesken, merkitään opiskelijalle arvosana 0. Tämä ei poista opiskelijaa Moodlesta. Opettaja voi myös lisätä opiskelijoita toteutukselle, mikäli opiskelija ei ole itse ilmoittautunut.

Opiskelija näkee toteutuksen lukujärjestyksen, vaikka ilmoittautumista ei ole hyväksytty.

Ohjeet koskettavat myös avoimen ammattikorkeakoulun polkuopiskelijoita, jotka aloittavat 1.8.2021 jälkeen.

Muiden avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ilmoittautumiset tehdään keskistetysti eikä opettajan tule nostaa avoimen AMK:n opiskelijoita toteutukselle.

Jamkissa on käytössä yhteisesti sovitut ilmoittautumisajat, jotka  löytyvät opinto-oppaasta. Avoimen AMK:n polkuopiskelijat rinnastetaan ilmoittautumismenetelmissä ja -ajoissa tutkinto-opiskelijoihin.

Yksikön vastuuhenkilöt laittavat kevään, syksyn ja kesän ilmoittautumisajat  voimaan toteutuksille. Jos jotkut toteutukset avataan jälki-ilmoittautumiselle, yksikön vuosisuunnittelijat avaavat oikeat opintojaksot. Jälki-ilmoittautumisaika muutetaan nykyisen ilmoittautumisajan päälle. Yksikön tehtävä on informoida opiskelijoita, mitkä opintojaksot ovat vielä auki.

Yhteiset ohjeet ilmoittautumisten käsittelyyn

Toteutuksen ilmoittautumisia voi käsitellä jo ilmoittautumisaikana tai heti sen päätyttyä. Opettaja hyväksyy tai hylkää ilmoittautumiset sovitun kriteeristön puitteissa:

Jos opintojaksolle ilmoittautuu opiskelijoita enemmän kuin voidaan ottaa, etusijalla ovat ne opiskelijat, joiden ryhmälle opintojakso on suunnattu, opiskelijat, joille opintojakso on pakollinen tai joiden tutkinto-ohjelma järjestää kyseisen opintojakson. Ilmoittautumisten hyväksymisessä avoimen ammattikorkeakoulun polkuopiskelijat rinnastetaan tutkinto-opiskelijoihin. Kaikille yhteiseen tarjontaan tarkoitetuille ja vapaasti valittaville opintojaksoille opiskelijat otetaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelijalla tulee olla myös suoritettuna opintojaksolle vaadittava aiempi osaaminen.

Opettajat hyväksyvät opiskelijat opintojaksoille siis seuraavassa järjestyksessä:

• opiskelijat, joiden ryhmälle kyseinen opintojakso on suunnattu
  • opiskelijat, joille opintojakso on pakollinen. Avoimen AMK:n polkuopiskelijoilla ensimmäisen vuoden opinnot katsotaan pakollisiksi.
  • opiskelijat, joiden tutkinto-ohjelma järjestää kyseisen opintojakson
  • mahdollisesti auki jääville paikoille opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä

Kaikille yhteiset ja vapaasti valittavat opintojaksot

• opiskelijat hyväksytään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä

Huom! Opiskelija näkee toteutuksen lukujärjestyksen ennen kuin hänet on hyväksytty toteutukselle.

Toteutusten haku

1. Valitse opettajan työpöydällä ylänavigaatiosta Toteutukset -> Ilmoittautumiset
  2. Kirjoita haluamasi hakuehto tai -ehdot.
  3. Valitse Hae

Voit ottaa hakutulokset Exceliin painamalla hakutulokset XLS -kuvaketta.

Tarkemmat ohjeet toteutusten hakuun löydät toteutusten haku ohjeista.

Haun tallennus

1. Hae haluamiasi toteutuksia valitsemillasi hakuehdoilla
  2. Tallenna tekemäsi haku painamalla Tallenna haku
  3. Anna haulle nimi
  4. Paina tallenna

Tarkemmat ohjeet toteutusten hakujen tallentamiseen löydät toteutusten haku ohjeista.

Omat toteutukset

Omat toteutukset otsikon alta voit hakea toteutukset joihin sinut on kiinnitetty opettajaksi.

• Valitse Omat käynnissä olevat toteutukset, Omat tulevat toteutukset tai Omat menneet toteutukset
  • Hakutulokset listautuvat sivulle

Tarkemmat ohjeet toteutusten hakuun löydät toteutusten haku ohjeista.

Ilmoittautumisten käsittely

1. Hae toteutus jonka ilmoittautumisia haluat käsitellä
  2. Valitse kyseisen toteutus -rivin oikeasta reunasta Toiminnot -> Ilmoittautumiset
    TAI
    Valitse kyseisen toteutus -rivin oikeasta reunasta Toiminnot -> Näytä toteutus -> ilmoittautumiset
  3. Tämän jälkeen aukea toteutuksen ilmoittautumiset -sivu
Kuva opettajan työpöydän toteutusten ilmoittautumisten käsittelystä

Edeltävän osaamisen tarkastelu

Voit tarkastella onko opiskelija suorittanut esimerkiksi pakollisen edeltävän opintojakson.

1. Valitse opinto -kentästä haluamasi opintojakso
    • Voit hakea opintojaksoja nimellä tai koodin perusteella
  2. Tila opinnolla -kenttään tulee näkyviin onko opiskelijalla arvioitu suoritus valitsemastasi opintojaksosta.

Opiskelijan aiempien ilmoittautumisten tai suoritusten tarkastelu

Voit tarkastella onko opiskelija ilmoittautunut tai suorittanut opintojakson kokonaan tai osittain jo aiemmin.

1. Aiempia opintoja -kenttään tulee ikoni(t) näkyviin mikäli opiskelija on aiemmin ilmoittautunut opintojaksolle tai saanut suorituksista merkintöjä.
  2. Klikkaamalla ikonia näet tarkemmat tiedot ilmoittautumisista tai suorituksista

Avoimen AMKin polkuopiskelijat

Avoimen AMK:n polkuopiskelijan tunnistaa koulutusmuodosta, joka on AMK-tasolla “Avoimen amkin polkuopiskelija (amk)” ja YAMK-tasolla “Avoimen amkin polkuopiskelija (Yamk)”

Kuva avoimen polkuopiskelijan koulutusmuodosta toteutuksen ilmoittautumisissa.

Hyväksy haluamasi henkilöt toteutukselle

Opettajalla on käytössä lukuisia eri kriteerejä valintojen tekemisen tueksi. Lisäkriteerejä on saatavilla oikean yläkulman Sarakkeet-painikkeen kautta. Saraketietoja voi järjestellä eri tavoin (esim. ilmoittautumisjärjestys, opintopistemäärä, käytetyt lukukaudet) ja listaa voi suoraan käyttää valintakriteerinä, mikäli kaikki halukkaat eivät mahdu toteutukselle. Otathan huomioon Jamkin ohjeistuksen ilmoittautumisten käsittelyssä. Jos opiskelijan opintojaksolle ilmoittautumista ei ole hyväksytty Ilmoittautumiset-kohdassa, hänelle ei tule Toteutusarviointiin näkyville toteutusosia.

1. Valitse opiskelijan nimen edessä oleva ruutu yksittäin tai massana
  2. Valitse Hyväksy valitut
  3. Valitse OK

Hylkää ilmoittautuneet henkilöt toteutukselta

Opiskelijan ilmoittautumisen voi hylätä. Hänen tietonsa jäävät ilmoittautumislistalle ja voit tarvittaessa hyväksyä hänet myöhemmin mukaan toteutukselle. Ilmoittautumisen hylkäys vapauttaa opiskelijan ilmoittautumaan toiselle opintojakson toteutukselle.

1. Valitse opiskelijan nimen edessä oleva ruutu yksittäin tai massana
  2. Valitse Hylkää valitut
  3. Valitse OK

Muuta ilmoittautumisen tila

Opiskelijan ilmoittautumisen tilaa voi muuttaa valitsemalla opiskelijan ja valitsemalla haluttu uusi ilmoittautumisen tila. Esimerkiksi hylätyn opiskelijan voi muuttaa hyväksytyksi opiskelijaksi, valitsemalla opiskelijan ja painamalla Hyväksy valitut.

1. Valitse opiskelijan nimen edessä oleva ruutu yksittäin tai massana
  2. Valitse Hyväksy valitut, Aseta ilmoittautunut -tilaan tai hylkää valitut
  3. Valitse OK
  • Mikäli opiskelija ei osallistu opintojaksolle, ilmoittautuminen tulee hylätä toteutuksen ilmoittautuminen -toiminnon kautta.
  • Mikäli opiskelija on osallistunut toteutukselle, mutta jättää sen sitten kesken, kirjataan arvosanaksi 0 = hylätty.

Huomioi, että arvosanakenttään laitettu 0 ei poista opiskelijaa ryhmästä, joka päivittyy Moodleen. Tällöin opiskelija jää työtilaan turhaan. Vain tuon ilmoittautumisen hylkääminen poistaa opiskelijan Moodle-ryhmästä.

Pienryhmäilmoittautumisten käsittely

Jos toteutuksellasi on pienryhmiä, muista lisätä opiskelijat toteutukselle hyväksymisen yhteydessä myös pienryhmään. Kun hyväksyt opiskelijoita toteutukselle, Peppi ilmoittaa, ettei opiskelijalle ole valittu ryhmiä. Klikkaa OK.

Voit lisätä pienryhmät opiskelijoille yksitellen tai useamman kerralla. Valitse ilmoittautumisvalikosta Avaa ryhmien valinta ja valitse Pienryhmä.

Opiskelijoita voi lisätä eri tavoin pienryhmiin. Opiskelijan ryhmätoive on toiseksi viimeinen oikealta, ja ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijan on pakko valita pienryhmä. Voit Suodata ryhmätoiveen mukaan -painikkeesta valita tietyn ryhmätoiveen opiskelijat. Tämän jälkeen valitse nämä opiskelijat ja Aseta valitut ryhmään -painikkeen kautta saat opiskelijat siirrettyä massana oikeaan pienryhmään. Voit myös suoraan lisätä opiskelijoita tiettyyn ryhmään joko Aseta valitut ryhmään -painikkeesta tai lisäämällä heidät yksitellen opiskelijan nimen perässä olevasta Ei valintaa -painikkeesta. Lopuksi paina Tallenna-painiketta.

Huom! Jos lisäät opiskelijan eri ryhmään kuin mitä hän on toivonut, Ilmoittautumiset-välilehdellä opettaja näkee oman pienryhmävalintansa. Opiskelija taas näkee Ilmoittautumiset-välilehdellä kummatkin pienryhmät.

Lisää opiskelija / opiskelijaryhmä toteutukselle

Jos lisäät opiskelijoita toteutukselle, ne menevät automaattisesti hyväksytyksi toteutukselle. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille ilmoittautumiset tehdään keskitetysti eikä opettajan tule nostaa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoita toteutukselle. Ilmoittautumisen tila voit muuttaa yllä olevan ohjeistuksen mukaan.

1. Valitse Lisää opiskelija
  2. Hae opiskelijoita yksittäin Hae opiskelija -kentässä tai ryhmänä Hae ryhmiä kentässä
  3. Valitse kaikki opiskelijat jotka haluat lisätä toteutukselle
  4. Valitse Tallenna

Poista valitut opiskelijat toteutukselta

1. Valitse opiskelijan nimen edessä oleva ruutu yksittäin tai massana.
  2. Valitse Poista valitut
  3. Valitse OK

Raportit

Raportit -painikkeen alta voit tulostaa toteutuksen ilmoittautuneisiin tai opiskelijoihin liittyviä raportteja.

1. Valitse Raportit
  2. Valitse haluamasi raportti pudotusvalikosta
  3. Anna tarvittavat tiedot
  4. Valitse Aja raportti

Viestin lähettäminen Pepin kautta toteutuksen opiskelijoille

Toteutuksen Opiskelijat-näkymässä voit tarkastella toteutukselle ilmoittautuneiden opiskelijoiden listaa. Tässä näkymässä voit myös lähettää haluamillesi opiskelijoille viestin Pepin kautta

1. Hae toteutuksen tiedot
  2. Valitse Opiskelijat-välilehti
  3. Valitse opiskelijat, joille haluat lähettää viestin joko klikkaamalla otsikkorivillä olevaa valintaruutua (valitsee kaikki listan opiskelijat) tai valitsemalla opiskelijat yksitellen
  4. Avaa viestilaatikko klikkaamalla viestikuvaketta. Jos haluat lähettää viestin usealle opiskelijalle, klikkaa otsikkorivin kuvaketta
  5. Muokkaa tarvittaessa Aihe -kenttää
  6. Kirjoita viesti
  7. Lähetä-painikkeella viesti lähtee opiskelijalle
Kuva toteutuksen opiskelijat -välilehdestä