Esimerkkejä toteutuksen rytmitystoiveen käytöstä


Jos kyseessä on verkkokurssi, jossa pidetään tiettyinä ajankohtina webinaareja, ilmoita myös webinaarin ajankohdat. Tällöin ne saadaan tehtyä tilattomina varauksina näkymään opiskelijoille lukujärjestyksissä sekä omassa kalenterissasi.

Huom! Jos opiskelijan pitää ilmoittautua yhteen pienryhmään, ainoastaan Tuudo näyttää pelkästään sen pienryhmän varaukset, jolle opiskelija on ilmoittautunut. Pepin kalenteri ja lukkarikone näyttävät kaikkien pienryhmien varaukset, vaikka opiskelija on ilmoittautunut vain tiettyyn pienryhmään.

Opiskelija voi piilottaa väärien pienryhmien varaukset lukkarikoneen ja Tuudon kalentereista, kun etsii haluamansa varaukset, klikkaa varausta ja klikkaa Piilota tapahtuma -painiketta. Pepin kalenterista ei voi poistaa eikä piilottaa väärien pienryhmien varauksia. Jos Pepin varaukset on synkronoitu Outlookiin, voi opiskelija poistaa väärien pienryhmien varaukset sieltä käsin.

Jos opiskelija ei muista, mihin pienryhmään hän on ilmoittautunut, hän näkee sen HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdeltä, kun katsoo sivun alalaidasta Ilmoittautumiset-valikkoa. Opiskelijan on pakko pakko valita pienryhmä ilmoittautuessaan.

Esimerkki 1: Ajoitustoiveen teko yhteiselle hybridiryhmälle ja erillisille kontakteille

Esimerkkitoteutuksessa on ryhmä, jolla on yhteiset etäluennot. Kontakteja varten ryhmä jaetaan kahtia Kuopion ja Jyväskylän osallistujien kesken, ja opiskelija ilmoittautuu oman kaupunkinsa kontaktille. Tällöin rytmitystoive tehdään yhdelle toteutukselle.

  • Tee ensiksi rytmitystoive, jonka nimi on hybridiluento, ja määritä siihen luentojen ajat ja kestot. Opiskelijat ilmoittautuvat suoraan tähän rytmitystoiveeseen, kun ilmoittautuvat opintojaksolle.
  • Tämän jälkeen tee kaksi opetusryhmää, joiden nimet ovat esimerkiksi Kontaktiryhmä Kuopio ja Kontaktiryhmä Jyväskylä.
    • Valitse opetusryhmän tyypiksi Pienryhmä.
  • Määritä, että opiskelija voi ilmoittautua vain toiseen näistä.
  • Tee tämän jälkeen kummallekin kontaktiryhmälle oma rytmitystoive, jossa määrität ajat ja kestot.

Opiskelija ilmoittautuu jommallekummalle kontaktiryhmistä samalla kun ilmoittautuu opintojaksolle.

Esimerkki 2: Ajoitustoiveen teko, jos on sama toteutus kolmelle eri ryhmälle ja kontaktit ovat eri ryhmille eri aikaan

Helpointa on tehdä oma toteutus kullekin ryhmälle. Opiskelijan on helpompi ilmoittautua, jos kontaktit ovat kaikilla eri aikaan.

Esimerkki 3: Ajoitustoiveen teko toteutukselle, jossa kontaktit on jaettu yhteisiin luentoihin ja kolmen pienryhmän harkkoihin

  • Tee rytmitystoive luennoille. Opiskelijat ilmoittautuvat suoraan tähän rytmitystoiveeseen, kun ilmoittautuvat opintojaksolle.
  • Tämän jälkeen tee 3 opetusryhmää, jotka ovat laboratoriotyöskentelyä.
    • Valitse opetusryhmän tyypiksi Pienryhmä.
  • Nimeä ja määritä, moneenko opiskelija ilmoittautuu.

Esimerkki 4. Ajoitustoiveen teko, jos toteutus on siten, että kontaktit ovat lokakuussa 2h pätkissä 2x/vko ja marraskuussa 3h pätkissä 1x/vko

Tähän on kaksi tapaa. 1. Joko kirjoitat toiveen sanallisesti ajoituskenttään. 2. Teet lokakuulle oman rytmitystoiveen 2h 2x vko, ajankohta lokakuu. Teet marraskuulle oman rytmitystoiveen 3h 1x vko, ajankohta marraskuu.

Esimerkki 5. Ajoitustoiveen teko, jos kontaktit ovat etukäteen määriteltyinä päivinä ja etukäteen sovittuina kellonaikoina

Jos kontaktit ovat vain muutamina päivinä ja kestävät esimerkiksi to – pe, helpointa on laittaa päivät ja ajat rytmitystoiveesta sanallisesti.

Esimerkki 6: Hallinnollisten ryhmien käyttö rytmitys- ja tilatoiveissa sekä lukkarin teossa

Saapumisryhmä jaetaan lukkareiden tekoa varten kahteen hallinnolliseen ryhmään, esimerkiksi TLS19S1 jaetaan TLS19A- ja TLS19B-ryhmiin. Jos toteutus koskee kaikkia opiskelijoita, rytmitys- ja tilatoiveissa valitaan kummatkin hallinnolliset ryhmät. Pelkkä saapumisryhmä ei riitä. Saapumisryhmän voi myös lisätä ryhmään mukaan, jos haluaa, että opiskelija näkee saapumisryhmän lukujärjestyksen.