Toteutukselle vaadittavien tietojen asettaminen

Toteutuksella tulee olla kirjattuna seuraavat tiedot, jotta toteutus voidaan liittää ilmoittautumisen kohteeseen ja julkaista kohde:

  • vastuuyksikkö ja kustannuspaikka(t)
  • perustietojen min-max opiskelijamäärä
  • maksullisen koulutuksen kiintiöpaikat

Lisäksi seuraavien tietojen on oltava toteutuksella lisättynä:

  • koulutusala
  • vain yksi opetuskieli
  • ajoitustiedot

Toteutuksen on oltava julkinen, jotta ilmoittautumisen kohde voidaan julkaista. Toteutus voidaan liittää ilmoittautumisen kohteelle myös luonnos-tilassa (väyläopinnot).

Toteutuksen oletuskiintiöryhmien asettaminen

Toteutukselta löytyy välilehti Kiintiöryhmät. Välilehdellä voidaan suunnitella, minkä kiintiöryhmän paikkoja toteutukselle halutaan (kuvio 1). Kyseessä on suunnitteluvaiheen tieto, eikä paikojen asettaminen sido vielä mihinkään. Paikat varataan ilmoittautumisen kohteille siinä vaiheessa, kun kohde luodaan, toteutus liitetään siihen ja asetetaan kiintiö kohteelle. Ks. Ilmoittautumisen kohteen kiintiöryhmän asettaminen.

Kiintiöryhmän lisääminen toteutukselle
Kuvio 1. Kiintiöryhmän lisääminen toteutukselle

Oletuskiintiöryhmiä voi asettaa yksi tai useampia. Maksullisen koulutuksen kiintiöryhmät vähentävät automaattisesti tutkinto-opiskelijoiden paikkamäärää suhteessa toteutukselle asetettuun min-max opiskelijamäärään (kuvio 2). Huom. Min-arvolla ei ole mitään teknistä merkitystä.

Useita kiintiöryhmiä toteutuksella
Kuvio 2. Useita kiintiöryhmiä toteutuksella

Alla näkymä, missä toteutuksen kiintiöryhmiin on lukittu ilmoittautumisen kohteita, eli ko. toteutus on liitetty ilmoittautumisen kohteisiin ja sille on kohteella määritelty kiintiöryhmät. Huom. Ilmoittautumisen kohteilla käytetyt paikat otsakkeen alla olevat luvut kertovat, kuinka monta kiintiöpaikkaa kohteet vievät toteutukselle asetetusta oletuskiintiöryhmästä.

Esim. Opintojakson 5/10 luku kertoo että ilmoittautumisen kohteella (AAA002 Maksullisen testi) kiintiöryhmälle on asetettu kiintiöiksi 5 paikkaa toteutuksen 10 paikasta. Luku ei siis kerro kohteille ilmoittautuneiden henkilöiden määrästä.

Ilmoittautumisen kohteen kiintiöryhmät toteutuksella
Kuvio 3. Ilmoittautumisen kohteen kiintiöryhmät toteutuksella