Myynnin kirjanpitotunnisteet ilmoittautumisen kohteelle

Terminologiaa: Käytämme tässä ohjeistuksessa kirjanpidon laskentatunnisteista myös nimitystä Myyntitilit, koska kysymyksessä on myynnin tulotilit.

Tässä on kuvaus siitä, missä kaikkialla luodaan ilmoittautumisen kohteita. Tämä ohjeistus on tehty siitä näkökulmasta, että korkeakoulu on konfiguroinut päälle laskentatunnisteiden näkymisen ilmoittautumisen kohteella.

1. Ilmoittautumisen kohteiden luominen valituista toteutuksista
  2. Laskentatunnisteiden lisääminen massamuokkauksella ilmoittautumisen kohteille
  3. Luodaan valituista toteutuksista yksi ilmoittautumisen kohde
  4. Tehdään uusi, yksittäinen ilmoittautumisen kohde ja lisätään siihen laskentatunnisteet.

1. Ilmoittautumisen kohteiden luominen valituista toteutuksista

Huom. Kaikille uusille, tässä luotaville ilmoittautumisen kohteille tulee samat laskentatunnisteet. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Haetaan toteutushaussa toteutukset, joista jokaisesta tehdään oma ilmoittautumisen kohde (tapa 1 B).

Ohjelma näyttää luotavat kohteet. Tässä yhteydessä käyttäjä voi samalla antaa luotaville kohteille laskentatunnisteet, mutta toiminto ei ole pakollinen, sillä laskentatunnisteille arvot voidaan lisätä myös myöhemmin.

2. Laskentatunnisteiden lisääminen massamuokkauksella ilmoittautumisen kohteille

Hae hakuehdoilla ilmoittautumisen kohteet, joille haluat laittaa massamuokkaus-toiminnolla Laskentatunnisteet (kuvio 1).

Laskentatunnisteet massamuutoksella
Kuvio 1. Laskentatunnisteet massamuutoksella

Tehdään massamuokkaus. Jos jollain kohteista on jo aikaisemmin tallennettuna tilitiedot, ajaa tämä toiminto niiden päälle uudet arvot (kuviot 2 ja 3).

Laskentatunnisteiden massamuutosnäkymä
Kuvio 2. Laskentatunnisteiden massamuutosnäkymä
Massamuokkauksella tehtyjen laskentatunnisteiden hyväksyminen
Kuvio 3. Massamuokkauksella tehtyjen laskentatunnisteiden hyväksyminen

3. Luodaan valituista toteutuksista yksi ilmoittautumisen kohde

Hae toteutushaussa joukko toteutuksia ja merkitse ne, joista teet ilmoittautumisen kohteen. Valitse Luo ilmoittautumisen kohde.

Ohje löytyy Ilmoittautumisen kohteen luominen -sivulta (tapa 1 A).

Siirry täyttämään laskentatunnisteet ja tallenna (kuvio 4).

Laskentatunnisteet ilmoittautumisen kohteen perustiedoissa
Kuvio 4. Laskentatunnisteet ilmoittautumisen kohteen perustiedoissa

4. Tehdään uusi, yksittäinen ilmoittautumisen kohde ja lisätään siihen laskentatunnisteet

Valitse valikosta toiminto Ilmoittautumisen kohde. Valitse kohteen hakuikkunassa Lisää uusi ilmoittautumisen kohde.

Ohje löytyy Ilmoittautumisen kohteen luominen -sivulta (tapa 2).

Tallenna tiedot ohjeiden mukaisesti. Tallenna laskentatunnistekentät (kuvio 5).

Laskentatunnisteet ilmoittautumisen kohteen perustiedoissa
Kuvio 5. Laskentatunnisteet ilmoittautumisen kohteen perustiedoissa